Акценти
Начало / Общество / Информационен център – Плевен завърши цикъл срещи в три общини

Информационен център – Плевен завърши цикъл срещи в три общини

Завърши първият етап от информационни срещи за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България, организиран от Областен информационен център – Плевен (ОИЦ) през 2012 г.

Основна цел на поредицата събития беше популяризиране на отворените схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), за да се подчертае необходимостта и важността от подкрепа за развитие на човешкия капитал и инвестиране в човешките ресурси.

Трите информационни срещи, част от цикъла събития под мотото „В партнъорство с ОИЦ – Плевен за развитие на човешкия капитал”, се проведоха в Искър, Червен бряг и Долни Дъбник.

Поканени за участие и в трите събития бяха кметове на селища, директори на училища и детски градини, секретари на читалища, представители на общинската администрация и граждани.

Темите от програмата на информационните събития предизвикаха голям интерес сред участниците, които споделиха, трудностите и предизвикателствата, пред които са изправени почти всички общини при изпълнението на проекти, както и важността за развитие на региона чрез привличането по ефективен начин на средствата от Европейските структурни фондове.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...