Акценти
Начало / Политика / Слави Бинев: Членството на България в ЕС може да бъде вкарано във фризера

Слави Бинев: Членството на България в ЕС може да бъде вкарано във фризера

В момента българите са изправени пред избора да живеят ли демократично или не. А оставането на България под наблюдението на Европейската комисия  до 2013 г. означавало само едно – членството на страната ни в ЕС може да бъде вкарано във фризера. Това заяви днес в Плевен председателят на ГОРД – Слави Бинев.

Според него живеем в господарска република, в която цари лицемерие, а думата демокрация се е изпразнила от съдържание.

Образец за цяращото политическо лицемерие е искането за провеждане на референдум за АЕЦ Белене, посочи председателят на ГОРД. Той заяви, че по принцип референдуми трябва да се провеждат и то възможно по-често, защото това е израз на пряка демокрация. Но преди това проблемът, за който ще се провежда референдумът, трябва добре да бъде разяснен подробно на хората и то от експерти, а не от заинтересовани политици. Само така хората могат да направят самостоятелен избор, категоричен е Слави Бинев. Той подчерта, че изграждането на АЕЦ Белене от икономическа гледна точка е добре за България, тъй като инвестицията за изграждането на атомната централа би имала бърза възвращаемост. Според Бинев, мощностите в бъдеща атомна централа в Белене до края на живота си могат да изработят електроенергия за над 200 млрд. евро по днешни цени. Така че инвестицията  в АЕЦ Белене е икономически обоснована, изтъкна Слави Бинев. Но когато се поставя въпросът за провеждане на референдум за АЕЦ Белене политическите лицемери всъщност искат да разделят хората на русофили и американофили и на такива „за” и „против” атомната енергия, за да могат да ги манипулират по-лесно, категоричен е председателят на ГОРД.

Той каза още, че ГЕРБ ще влязат в историята със страха, който насаждат.

На прпесконференция днес Слави Бинев представи координаторът на гражданското обединение за Плевен. Това е 43-годишният бизнесмен Сашо Радуловски.  Ще разчитат на хора, които не се страхуват и искат нещата действително да се променят и да вървят към по-добро, за да се запази и задържи цветът на нацията, обяви политиката за сформиране на структурите на ГОРД в Плевен и региона Радуловски.

Тази вечер от 19 часа Слави Бинев и националното ръководство на ГОРД ще се срещнат с плевенчани.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...