Начало / Крими / Роми нападнаха Спешното отделение в Плевен

Роми нападнаха Спешното отделение в Плевен

Голяма група роми от Буковлък нахлу вчера с викове и закани в Спешното отделение на УМБАЛ – Плевен. Бързата намеса на полицията предотврати евентуални инциденти.

Причина за случката е смъртта на 38-годишния Андрей П. от Буковлък.  Той бил докаран в 16.15 ч в Спешното отделение с оплаквания за трудно дишане. Лекарите от отделението го поели, но час по-късно мъжът издъхнал. Лекарите уведомили чакащите роднини, като ги информирали също, че ще има задължителна аутопсия. Разбирайки за това, ромите, които чакали отвън, нахлули в отделението, за да приберат починалия, тъй като не желаели да се извърши аутопсия. Допълнително напрежение предизвикал и фактът, че близките не представили лична карта на мъжа, за да бъдат оформени нужните документи. Ромите започнали да крещят и да се заканват. Извикана е полиция. В Спешното отделение пристигна и кметът на Буковлък Росен Русанов. Така ситуацията е успокоена, макар че близо три часа по-късно пред Спешното отделение още имаше десетина разгневени мъже.

Какви са причините за смъртта на мъжа ще стане ясно след аутопсията, уточни пиарът на УМБАЛ – Плевен Нела Пеева.

Оказа се, че братът на починалия Андрей преди година загива в катастрофа с мотоциклет.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...