Акценти
Начало / Култура / Интернационални кулинарни чудеса показаха в Победа

Интернационални кулинарни чудеса показаха в Победа

koleda

Концертът „Коледа в Европа и у нас” зарадва жителите на село Победа. Той е организиран от НЧ ”Зора -1990” и е представен днес, информират от културния институт. Празникът е част от  заключителния етап по Проекта „Дестинация Европа”, финансиран от Сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища” – Плевен и се реализира от местното читалище в последните три месеца на годината.

Секретарят Димитринка Гетова запозна присъстващите с осъществените проектни дейности. Участниците в „Дестинация Европа” разказаха с мултимедийни презентации как празнуват Коледа в Европа и какво си подаряват хората в Европейските страни. Всички в залата разгледаха приготвените от подрастващи ястия, подредени в кулинарната изложба „Европейска кухня”, както и рисунките им на тема „Европейски забележителности”.

koleda2

Кулинарната изложба включваше „Лазаня” от Италия, „Щолен” от Германия, „Мамалига” от Румъния, „Спагети” от Италия, „Броколи” от Белгия”, „Пица” от Италия и „Баница” от България”. На картините бяха изобразени Айфеловата кула, Колизеума, Биг Бен, Мост във Венеция, Вятърни мелници в Холандия.

След кратък музикален антракт детска формация представи Коледа у нас. Тя  пресъздаде Бъдни вечер и пристигането на коледарите. Всички ритуали бяха изпълнени, както традицията повелява. Коледният концерт завърши с участието на местната самодейна група „Вълшебни звуци”.

koleda3

Снимки: Читалище „Зора – 1990“

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...