Акценти
Начало / Общество / Интеракт – Плевен отчита дейността си на Закриваща конференция в Бургас

Интеракт – Плевен отчита дейността си на Закриваща конференция в Бургас

Интеракт – младежката организация на Ротари клуб – Плевен Центрум, ще отчете дейността си по време на Закриваща конференция, която ще се проведе от 20 до 22 юни в Бургас, информира за infopleven Поли Бетова, вицепрезидент на организацията. Работната среща ще събере всички младежки организации на Ротари клуб от страната. „Основната цел на събитието е всеки клуб да разкаже за акциите, които е провел през годината, а след това всички заедно ще се забавляваме”, каза Бетова.

Плевенската организация ще представи дарителските си акции, които е реализирала в полза на Домове за деца, лишени от родителски грижи в региона. „Осъществихме кампанията „Купи и дари” съвместно с Ротаракт. В рамките на три дни наши представители бяха в големи хранителни магазини, в които събрахме 40 кашона с храна. Продуктите бяха дарени на четири домове за деца, лишени от родителски грижи около Плевен и на 17 семейства в нужда в Плевен”, припомни Бетова.

За Деня на усмивката младежите подаряват стикери с усмивки в централната част на града, с което създават добро настроение на минувачите, особено на възрастните хора и децата.

В Международния ден на жената – 8 март, дамите получиха прекрасен комплимент от активистите – цветя.

Тийнейджърите отделят специално внимание и на децата от Центъра за настаняване от семеен тип, който се намира в жк „Сторгозия”. Освен задължителните лакомства и играчки, всяко дете получава специално внимание, като какичките и батковците играят с малчуганите, решават задачи и споделят други занимания, които развиват интелектуалните им способности.

Членовете на плевенската младежка организация са 24, като има и нови кандидати, които трябва да реализират по 3 проекта, за да бъдат приети в Интеракт, поясни Бетова.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...