Акценти
Начало / Спорт / Състезателка на КБИ „Петромакс” стана балканска шампионка по карате

Състезателка на КБИ „Петромакс” стана балканска шампионка по карате

КБИ Петромакс -балканска шампионка

На 14,15 Юни 2014 год. в град Истанбул, Турция се проведе 19-тото Балканско първенство по карате за деца. Участваха 700 състезатели от 10 държави – Гърция, Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Албания, Турция и България. Каратеките мериха сили в 2 дисциплини – ката и кумите – индивидуално и отборно. Българският национален отбор извоюва 3 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала, с което осигуриха 4-то място на България в крайното комплексно класиране по медали от първенството.

Сред българските участници са и трима състезатели от Клуб за бойни изкуства „Петромакс” – Плевен, като Ивет Горанова стана Балкански шампион на дисциплина кумите индивидуално в категория до 54 кг. Ивет мери сили с 18 състезателки в категорията си и изигра 5 срещи. Съотборниците й Станислав Цанов и Теодор Димитров също се представиха достойно. Цанов е съученик на Горанова в СУ „Г. Бенковски” – Плевен. Той се класира на 5-то място в категория до 57 кг.. Теодор Димитров играе 2 срещи, първата бие опонент от Сърбия, а втората губи от домакините с една точка.

Президента и инструкторите на клуба са доволни и горди с представянето на малките лъвчета и се надяват това да е само началото на тяхната спортна кариера. Предстои от 30 юни до 6 юли 2014 год. да се проведе 7-ма Световна Купа по карате в град Умаг, Хърватска, на която ще участват Габриела и Ивет Горанови.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...