Акценти
Начало / Общество / Инспектор Георги Станчев от Плевен с отличие от Националния конкурс „Пожарникар на годината”

Инспектор Георги Станчев от Плевен с отличие от Националния конкурс „Пожарникар на годината”

пожарна - празник

За пореден път служител от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен е отличен на националния кръг на конкурса „Пожарникар на годината”..
Победител в Раздел „Пожарникари на годината от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност” е инспектор Георги Станчев Станчев – инструктор IV ст. в група „Оперативен център“ на ОУПБЗН – Плевен, съобщават от пресцентъра на Од на МВР – Плевен.
Инспектор Георги Станчев е завършил висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалността „Пожарна и аварийна безопасност” в Академията на МВР – София през 2007 г. и през същата година започва работа в МВР. От 2008 г. е назначен и изпълнява различни длъжности в направление „Пожарогасене и спасителна дейност“ в ОУПБЗН – Плевен.
По време на службата си в МВР придобива образователно-квалификационна степен „магистър” по специалността „Пожарна и аварийна безопасност” в Академия на МВР – София и преминава различни курсове за професионална подготовка, а именно: „Работа с моторни триони” и „Инструктор по физическа подготовка” в Академията на МВР.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения, инспектор Станчев е награждаван многократно от заместник-министъра на МВР, главния секретар на МВР, директора на ГДПБЗН – МВР и началника на ОУПБЗН – Плевен.
Инспектор Станчев умее да преценява оперативната обстановка, да взема правилни решения за използване силите и средствата при пожарогасене и спасителна дейност. През 2013 г. той ръководи и участва в оперативни дейности при гасенето на големи и сложни пожари и при извършването на спасителни дейности от различно естество, а именно: пожар в магазин „Метро”, град Плевен, инцидент с опасни вещества в бивш „Институт по метрология”, град Плевен и други.
Активно се занимава със спорт и водолазна дейност.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...