Акценти
Начало / Общество / Под формата на учение изнасят имуществото от поделението в Телиш

Под формата на учение изнасят имуществото от поделението в Телиш

Телиш

Днес под формата на учение започна изнасянето на имуществото от бившето поделение в село Телиш, което беше определено като вариант за разкриване на бежански лагер, информират от Областна администрация. До разкриване на база не се стигна, след като правителството се отказа заради несъгласието на местните жители.

За да се запознаят с хода на дейностите, на място дойдоха областният управител на Плевенска област Илиян Йончев и главният секретар на Областна администрация Емил Димитров. „Смятам, че се реши един тежък за региона конфликт”, каза Илиян Йончев. Той подчерта, че правителството е положило много усилия за овладяване на потока от бежанци, което е довело до отпадане на необходимостта от изграждане на лагер в село Телиш.

Специализирана техника ще товари и извозва имуществото от района на бившето поделение. Според специалистите, провеждането на операцията под формата на учение е полезна заради готовността на структурите да реагират при възникнали бедствия и аварии, коментират от Областн администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...