Акценти
Начало / Крими / Маскирани като в екшън обраха къща в Кнежа

Маскирани като в екшън обраха къща в Кнежа

маскиран мъж

В истински криминален екшън се озовала на 24 февруари 53-годишна жителка на Кнежа, когато в дома й нахлули двама маскирани, въоръжени с малки брадви. Екшънът се разиграл около 20.30 часа. Нападателите, маскирани с качулки с прорези за очите и с ръкавици, нахълтали в жилището, след като счупили стъкло на входна врата. Те заплашили жената с бадвичките, а единият я избутал на дивана в кухненската стая. Мъжете задигнали преносим компютър  и два мобилни телефона. След грабежа извършителите са напуснали къщата и изчезнали в неизвестна посока, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен. Жената няма следи от физическа разправа.

Незабавно е започнало разследване и са  установени извършителите на деянието – 25-годишен и 19-годишен, и двамата местни жители. При претърсване в дома на 25-годишния в Кнежа са намерени лаптопа и единия от мобилните телефони. Като веществени доказателства са иззети и обувките, с които е бил при извършване на престъплението.

Мъжете са задържани за 24 часа. Направили са пълни самопризнания. Привлечени са в качеството на обвиняеми по започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.198, ал.1, във връзка с чл. 20, ал. 20 от НК.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...