Акценти
Начало / Здравеопазване / Иновативен подход при лечение на рак на гърдата ще обсъждат специалисти в Плевен

Иновативен подход при лечение на рак на гърдата ще обсъждат специалисти в Плевен

Национална конференция по онкопластичен подход при рак на млечната жлеза ще се проведе в Плевен от 10 до 12 май. Конференцията е инициирана от ръководството на Българското хирургическо дружество с председател чл. кор. проф. Дамян Дамянов като елемент от годишната научната програма на дружеството. При избора на темата е изходено от принципа да бъдат популяризирани световните и националните постижения по иновативни за медицината направления. Онкопластичният подход ще бъде разискван за първи път като самостоятелна тема на национален форум.

При избора на място на провеждането е изходено от факта, че по въпросите, отнасящи се до третирането на рака на млечната жлеза, медиците от Университетската болница и Медицинския университе – Плевен са от водещите в страната по иновативност в клиничната практика и по постижения в  научно-изследователската дейност.

Онкопластичният подход при рак на млечната жлеза се приема като едно от най-новите и интересни направления в медицината. Окачествяван е като „нова идея”, „нова философия” и „революция за последните 30 години”. Чрез него се постига локален онкологичен контрол на заболяването, добър козметичен резултат и съхранена функционалност на гърдата.

Участие в конференцията ще вземат водещи в страната специалисти от областта на общата хирургия, пластично-реконструктивната и естетична хирургия, патологоанатомията, образната диагностика, генетиката, химиотерапията, лъчелечението и др. – общо 14 професори и доценти и 180 научно-преподавателски кадри, лекари, специалисти по здравни грижи, студенти-кръжочници от кръжока по онкохирургия и студенти от факултета по здравни грижи.

Целта на конференцията е да допринесем за популяризиране на предпоставките, от които зависи тези значими постижения на съвременната медицина да достигнат до колкото може по-голяма част от многото на брой нуждаещи се пациентки, каза по повод предстоящия научен форум проф. д-р Ташко Делийски, дмн, който е председател на организационния комитет.

Тържественото откриване на конференцията ще е на 10 май от 19 часа в Драматичния театър.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...