Начало / Икономика / „Инжстрой” – Плевен приключи проект за подобряване условията на труд

„Инжстрой” – Плевен приключи проект за подобряване условията на труд

Плевенското дружество „Инжстрой”, специализирано в строителството на улични, канализационни, водо-,газо- и топлопроводни мрежи, улични и тротоарни настилки,  завърши успешно работата по 16-месечен проект, насочен към подобряване на условията на труд. На пресконференция днес двамата управители на Дружеството – инж. Пламен Петков и инж. Йордан Богословов, и ръководителят на проекта – Даниел Илиев, отчетоха дейностите по проекта „Нови процеси за здравословни и безопасни условия на труд и ефективна организация на трудовата дейност в „Инжстрой” ЕООД Плевен”.  Общата стойност на проекта е 340 831 лв., от които 272 665 лв. са безвъзмездна помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси“, а собственото участие е в размер на 68 166 лв.

В резултат на изпълнените проектни дейности в Дружеството е въведена информационна система за управление на човешките ресурси. Въведеното чекиране  директно влияе върху спазването на работното време от служителите. За усъвършенстване на трудовата дейност е въведено гъвкаво работно време за шестима служители над 54-годишна възраст. Индивидуалните графици за гъвкавото работно време е съгласувано със самите служители, като и шестимата са от самостоятелни звена, за да не препятстват дейността на други звена по веригата, обясни ръководителят на проекта Даниел Илиев.

Закупено е зимно и лятно работно облекло за 76 строителни работници, шофьори, машинисти, монтьори, работници от Асфалтобазата.

Със средства от проекта е извършен ремонт на помещенията за отдих на работещите в отдел „Механизация”, които са обзаведени с нови мебели. За сметка на Дружеството са подменени ВиК и елинсталациите в санитарните помещения, които са също изцяло ремонтирани. Подменена е дограмата в работните халета, които не са ремонтирани от 70-те години на миналия век, монтирани са ролетни гаражни врати, вентилационна система, климатици. Изградена е пожароизвестителна инсталация, мълниезащитна и заземителна уредба. За строителните бригади са закупени шест фургона, специално проектирани за нуждите на Дружеството и оборудвани с всичко необходимо за осигуряване на пълноценна почивка на работниците.

Благодарение на финансовата подкрепа с европейски средства успяхме да подобрим условията на труд на голяма група от хора, което беше необходимост от години, подчертаха от ръководството на „Инжстрой”. Те специално отбелязаха, че извършените проверки за изпълнение на дейностите по проекта са завършили с положителна оценка.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...