Начало / Образование / Златната Ренета Камберова посети Плевен по повод Европейската седмица на спорта

Златната Ренета Камберова посети Плевен по повод Европейската седмица на спорта

Златната Ренета Камберова посети Плевен във връзка с Европейската седмица на спорта #BeActive. Голямата българска спортистка пристигна в града на Панорамата по покана на д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“, с която скоро ще стартират нов национален спортно-образователен проект.

Златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика, който спечели световна титла, бронз на олимпиадата в Рио 2016 и още купища медали посети тренировки на карате клуб “Спартак-14” с ръководител Милена Кирниколова и клуба по акробатика с ръководител Галя Паралийска. Със силно обръщение за победите и загубите в спорта, за мечтите и медалите, тя успя да прикове вниманието на децата и да спечели симпатиите им.

Визитата на Рени Камберова продължи в ОУ „Климент Охридски“ и ОУ „Д-р Петър Берон“. Появата й в двете училища се превърна в истински спортен празник, като директорките Татяна Христова и Ваня Дражева се бяха постарали отлично с организацията по посрещането на популярната спортистка. Малчуганите засипаха Рени с овации и прегръдки, а тя от своя страна ги зарадва с много снимки и автографи. Знаменитата ни гимнастичка направи демонстрация с лента и топка, като даде възможност и на децата да покажат своите умения, давайки им ценни напътствия и съвети. Пред възпитаниците на двете плевенски училища чаровната грация разказа накратко за своя професионален път в художествената гимнастика и отправи призив към учениците да спортуват и да се хранят здравословно. Рени Камберова не пропусна да подчертае, че спортът ни учи да сме по-добри, толернатни и да си помагаме.

На финала на посещението си в Плевен Ренета Камберова посети тренировка на плувен клуб „Инвиктус“.“Златното момиче“ пожела на младите плевенски плувци много успехи, както и да слушат винаги треньорите си, след което изгледа част от заниманието им.

#BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начинна живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...