Начало / Здравеопазване / Благотворителна изложба набира средства за лечение на 20-годишния Стефан

Благотворителна изложба набира средства за лечение на 20-годишния Стефан

Във Фейсбук е създадена група, която организира благотворителна изложба за събиране на средства за лечението на болен от рак 20-годишен младеж. Групата се казва „Заедно за Стефан” и художници от цялата страна предлагат в нея свои творби, които да бъдат откупени. Предстои с всички предложени за благотворителната кауза творби да бъде организирана изложба и ако все още има непродадени творби, да се намерят купувачи и за тях.

Стефан е от Кърджали. Само на 20 е, а вече е изправен пред едно от най-сериозните изпитания, които може да ни поднесе животът – диагнозата рак.

След операции и химиотерапия в български клиники, лечението му продължава в турската клиника АНАДОЛУ, или по-известна като клиниката на Джон Хопкинс, където са му назначени още 3 курса химиотерапия. За тях са нужни 38 650 евро, с които семейството на Стефан не разполага. По-подробно със състоянието на Стефан можете да се запознаете с документите, публикувани на Фейсбук страницата на групата.

„Искам да си живея живота, като другите на моята възраст. Да се преборя с тази коварна болест. Но за това ще ми е необходима вашата помощ! Благодаря на всички, които ще ми подадат ръка!” – с тези думи Стефан завършва разказа си за изпитанието, пред което е изправен.

С подобна благотворителна изложба миналата година бяха събрани средства за подпомагане на лечението на млада жена от Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...