Акценти
Начало / Общество / Илиян Йончев е новият областен управител на Плевен /обновена/

Илиян Йончев е новият областен управител на Плевен /обновена/

От пресслужбата на Министерски съвет оповестиха имената на 11 нови областни управители. За областен управител на Плевен кабинетът определи Илиян Йончев.

В разпространеното съобщение има и визитки на новоназначените губернатори.

Илиян Йончев е роден през 1976 год. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен. Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт. От години работи на юридически длъжности в Медицински университет Плевен, като в момента е ръководител на направление „Кореспонденция“. Общински съветник е в ОбС Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов, Николай Григоров става областен управител на Габрово, постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков, във Видин – Кръстьо Спасов, Кърджали – Бисер Николов, Венцислав Василев става областен управител на Враца, постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен, областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, а в област София работата ще бъде ръководена от Росен Малинов.

Илиян Йончев: Плевен да се развива е моята кауза

Само няколко часа след като беше обявено, че новият областен управител на Плевен ще е Илиян Йончев, той даде за infopleven и първото си кратко интервю.

– Как приемаш избора ти за областен управител?

– Приемам го  като оценка за работата ми досега като общински съветник и активен политик от БСП. Ще работя за това Плевен да стане едно добро място за живеене.

– Встъпваш в длъжност в една доста сложна обстановка. Това притеснява ли те?

– Обичам предизвикателствата и ръката ми е протегната в името на Плевен и Плевенска област.

– Това е твоята заявка, че ще търсиш допирни точки с общинската управа.

– Мисля, че и досега съм показал, че можем да работим заедно, когато е за доброто на Плевен и плевенчани. Противоречията, които сме имали в Общинския съвет с кмета проф. Стойков са били в името на доброто на Плевен и за по-добрата работа.

Плевен да се развива е моята кауза, защото тук съм роден, тук съм учил и тук съм се реализирал.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Пази боже