Акценти
Начало / Култура / Изявени солисти и плевенски музиканти представят „Бисове от Кармен”

Изявени солисти и плевенски музиканти представят „Бисове от Кармен”

кармен

Изявени солисти на български и световни сцени и музикантите от Плевенската филхармония и Общинската хорова формация „Гена Димитрова” ще представят „Бисове от Кармен”. Интересните сценични решения са на проф. Павел Герджиков, изтъкнат оперен певец, режисьор и педагог. Завладяващите музикални картини ще организира главният диригент на Плевенската филхармония маестро Деян Павлов. Концертът ще се състои днес, 30 май, от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.

В ролите на вълнуващите персонажи от операта на Жорж Бизе ще видим Елена Чавдарова – Иса, Мирослав Христов, Валери Турманов, Стефан Димитров, Димитър Зашев, Валери Цолов, Нона Кръстникова, Петя Петрова и Ева Перчемлиева.

справедливост

Преди концерта всеки желаещ ще има възможност да направи дарение, за да подпомогне благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори за Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) при Университетската болница в Плевен. Културният институт подкрепи кампанията, която беше стартирана от родителите на четиримата младежи, двама от които загинаха при ужасната катастрофа край Луковит на 5 май тази година.

От културния институт откликнаха на призива на почернените семейства и ще поставят кутия за дарения във фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” преди концерта.

Банковата сметка за набиране на средства:

IBAN BG16 UNCR7000 1521 681656
BIC UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: ГАЛЯ ИГНАТОВА ГОРАНОВА

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ

    НЕКА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ.

    ЧАКАМЕ ВИ И В СОФИЯ!