Акценти
Начало / Здравеопазване / Изследователска фондация „Хасуми – България” провежда националната си среща в Плевен

Изследователска фондация „Хасуми – България” провежда националната си среща в Плевен

ТЕЛЕЦ

На 25 и 26 октомври в Телекомуникационния ендоскопски център при Медицинския университет – Плевен ще се проведе традиционната годишна среща с международно участие на Международна изследователска фондация „Хасуми – България”. Съорганизатори на събитието са Медицински университет – Плевен и Медицинското отделение на Българската академия на науките. Форумът се радва на специалната подкрепа на акад. Благовест Сендов – посланик на Република България в Япония (2003-09 г.) и почетен член на Настоятелството на Фондация Хасуми – България.

Участие във научната среща, която е вече седма поред, ще вземат видни учени от институтите на БАН, от клинични научни медицински заведения, преподаватели от висши медицински училища, както и чуждестранните и японските студенти, обучаващи се в МУ-Плевен.

На срещата ще бъде представен научно-изследователския проект на д-р Кеничиро Хасуми за създаване и прилагане на терапевтична противоракова ваксина.

Сред изтъкнатите български учени, които ще изнесат лекции на форума, са проф. д-р Григор Горчев, проф. д-р Славчо Томов, проф. д-р Златко Кълвачев от Националния център по заразни и паразитни болести, проф. д-р Милчо Минчев от Националния център по хематология и трансфузиология . Научната среща ще започне с пленарна лекция на самия д-р Кеничиро Хасуми, основател на Международна изследователска фондация Хасуми. Сред чуждестранните лектори с международен престиж са професори от Университета на Мериленд  и от Немския център за изследване на рака.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...