Акценти
Начало / Крими / Иззеха над 21 кг насипен тютюн

Иззеха над 21 кг насипен тютюн

Над 21 кг насипен тютюн и 21 кутии с цигари без бандерол са иззети при специализирана полицейска операция за пресичане на незаконната търговия с акцизни стоки, проведена на 3 март. В акцията са взели участие полицаи от Левски и митнически служители от Свищов.

Първоначално е засечена 8-годишна девойка от село Буковлък в момент на предлагане и продажба на насипен тютюн на улица в Левски. Стоката била разфасована в 19 найлонови пакета с общо тегло 6,150 кг. В село Малчика също в момент на пласиране на цигари без бандерол е установен 54-годишен. Той е продавал тютюневите изделия в къщата си. Взето е административно отношение от служителите на Митница – Свищов. 49-годишна жена в село Обнова е заловена в момент на предлагане на цигари без бандерол. От последвалата проверка са иззети 15 кутии. В хода на проверките на улица „Александър Стамболийски“ в град Левски зад кафе машина са намерени 7 найлонови пазарски чанти с насипен тютюн с общо тегло 15,400 кг. Общото количество нередовна стока е 21.55 кг изсушена тревиста маса и 21 кутии с цигари. Тютюнът е иззет с констативни протоколи от митническите слежители и са взети проби за лабораторно изследване.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...