Акценти
Начало / Политика / Румен Петков:За пръв път легитимно се очерта коалицията между ГЕРБ и ДПС

Румен Петков:За пръв път легитимно се очерта коалицията между ГЕРБ и ДПС

Така депутатът от БСП Румен Петков коментира в Плевен резултатите от избора на председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Според Петков БСП е претърпяла голяма загуба от това, че за първи път от създаването на сдружението преди 15 години, то няма да се председателства от кмет, излъчен от БСП.

„Освен че за пръв път легитимно се очерта коалицията между ГЕРБ и ДПС, за пръв път от създаването на сдружението БСП остана сама, без подкрепа в Общото събрание”, каза Румен Петков и допълни, че това няма да помогне на БСП да покаже на обществото, че е носител на перспективата. „Това няма да ни помогне да покажем, че ние сме реалната, действената алтернатива на ГЕРБ”, заяви Петков.

Той обясни, че предстои, без излишни емоции, да се анализират и оценят резултатите от Общото събрание на НСОРБ, за да бъдат предприети мерки за излизане от тежкото състояние, в което е изпаднала левицата. Защото БСП очевидно няма да има определяща роля в предстоящи ключови решения, каквито са предложенията на Управителния съвет на сдружението до правителството за представителството на нашите органи на самоуправление в европейските структури. Петков определя това като  изключително важен въпрос от гледна точка на структурирането на бюджета, свързан с местната власт.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...