Акценти
Начало / Здравеопазване / Избраха художника Иван Велчев за „Плевенчанин на годината”

Избраха художника Иван Велчев за „Плевенчанин на годината”

 

За втора година в навечерието на Коледа Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина – Св. Елисавета” –  Плевен връчи годишните си награди.  Те се връчват като признание за положените усилия, труд, талант и човешки дух. Отличията обяви и връчи доц. д-р Емилияна Конова, управител на Медицинския център.

Наградата „Специалист на годината” бе присъдена на младия специалист Филиз Мехмедова от екипа, показала високо професионално развитие, творческа енергия и постигнати професионални успехи. Мехмедова работи в Медицински център „Св. Елисавета” от неговото създаване. „Досадното вземане на кръв в нейните ръце е като докосване на фея, а под подписа й стоят точни и прецизни резултати, без които никой от нас не би успял в лечението на пациентите. Тя е част от успеха, част от сбъдването на чудото”, каза при връчването на наградата д-р Конова.

IMG_5832 Майка на годината

Призът  „Майка на годината” е за Величка Бошнякова от Пловдив. Тя е завършила режисура в Минск, поставяла е спектакли в театрите в Кърджали и Варна, има две награди от международни конкурси. А през тази година извървява трудния път на майчинството да се бори, да се надява, да губи битките и да започва отново. Според нейният лекар – д-р Бързашки, тази  крехка жена е символ на силата на майчината любов. През октомври Величка Бошнякова дари живот на близначките Лора и Марта. При приемането на наградата Величка Бошнякова поднесе своите благодарности на доц. Конова, че е събрала екип от толкова топли, усмихнати хора и прекрасни професионалисти. Борете се за любовта си, за човека до себе си, показвайте на децата си, че ги обичате, каза развълнуваната Майка на годината.

За „Плевенчанин на годината” от Медицински център „Св. Елисавета” обявиха художника Иван Велчев – Йово. Тази награда се връчва на плевенски творец, който е избрал да работи в Плевен и с делата си да  съхранява духовността и славата на града ни. Иван Велчев е роден в Плевен, но е гражданин на света, защото  четката му извайва върху платното формите и цветовете на безграничния свят. Платна с неговия подпис красят галерии и частни колекции по цял свят.

Респектираща за мен е тази награда и благодаря на организаторите, че  забелязаха моя скромен принос за развитието на града, сдържано коментира отличието Йово.

Вечерта продължи с концерта  „Коледна приказка”  на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...