Акценти
Начало / Политика / Избори през лятото обслужват Станишев и купувачите на гласове, смята Румен Петков

Избори през лятото обслужват Станишев и купувачите на гласове, смята Румен Петков

Народно-събрание

Провеждането на незабавни извънредни избори обслужва единствено партиите, които разчитат на контролиран и купен вот. Това коментира днес Румен Петков по повод искането на БСП предсрочните избори да са още през лятото. „Тази реактивност в основните политически партии е много вредна за обществото и държавата. Тя ще има негативен ефект върху институционализма и политическото представителство. Избори веднага,  обслужват само Сергей Станишев и купувачите на гласове. Огромната част от активните хора са в отпуска и на почивка, дори и в чужбина и практическа политическа кампания няма да се проведе. Това означава, че изборен резултат ще постигнат купувачите на гласове. Тези, за които кампанията няма значение. Тези, за които кампанията няма стойност. Това ще донесе ново отвращение у хората. Ще донесе нов отлив от гласуващи и до емоционален, протестен вот“, категоричен бе той.

Според Румен Петков най-добрият вариант е предсрочните парламентарни избори да са в края на месец октомври или началото на ноември.

Той изрази скептицизъм, че този парламент ще приеме задължителното гласуване, но подчерта, че трябва да приеме мерки за справяне с купуването на гласове.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...