Акценти
Начало / Спорт / Избираме Спортист на годината сред 21 номинирани

Избираме Спортист на годината сред 21 номинирани

Спортист на годината
Награждаването на миналогодишния Спортист на годината – боксьорът Детелин Далаклиев. Снимка: архив infopleven

Общо 21 спортисти от 11 вида спорт са номинирани тази година в традиционната анкета на Община Плевен „Спортист на годината”. Както и досега, в анкетата вземат участие областният управител, председателят на ОбС – Плевен, кметът и негови заместници, председателят на Постоянната комисия по „Образование, спорт и младежки дейности” към ОбС, старши експертът в РИО на МОН, директорите на Ученическа спортна школа и Спортно училище „Георги Бенковски”, специалистите по спорта в Общината, началникът на отдел „Спортни имоти” към ОФ „Жилфонд”, представители на всички спортни клубове в Плевен и на медиите. До началото на ноември всеки клуб представи своите номинации за анкетата. Картите бяха изготвени и раздадени на анкетираните, които от 25 ноември до 6 декември имаха възможността да ги попълнят и предадат на специалистите по спорта в Община Плевен. Сред номинираните и тази година е двукратният носител на приза – боксьорът Детелин Далаклиев.

През тази седмица резултатите ще бъдат обобщени и на 13 декември ще бъде излъчен тазгодишният „Спортист на годината” на Община Плевен. В анкетната карта са направени номинации и за „Перспективен млад състезател”, отбор и треньор на 2013 година. Новост през тази година е разделянето на номинациите на перспективните млади състезатели на възрастови групи – до 14 и до 18 години. Така в двете групи попадат общо 35 състезатели.

Номинации за отбор на годината са направени за четирите тима от нашия град, които играят в елита. За съжаление изминаващата година бе лоша за тях и баскетболистите, волейболистките и хандбалистките са на последните места в класирането. Футболният „Спартак” пък обяви фалит и отпадна от „Б” Професионална футболна група, и за новия сезон се наложи да се сформира нов Общински футболен клуб, който играе в Северозападната „В” Аматьорска футболна група.

В номинациите за „Треньор на годината” пък са намерили място 16 наставници.

Церемонията по връчването на плакетите ще е този петък от 11 часа в Актовата зала на Община Плевен.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...