Акценти
Начало / Спорт / Трима бивши играчи на „Спартак“ във вечната ранглиста на голмайсторите

Трима бивши играчи на „Спартак“ във вечната ранглиста на голмайсторите

Трима бивши футболисти на плевенския Спартак фигурират във вечната ранглиста на голмайсторите на „А“ група, пишепламен гетов сайтът plevensport.eu. Най-добрият реализатор на „синьо-белите“ в елита до момента Пламен Гетов заема престижното пето място със 165 отбелязани гола. Любопитното е, че повечето от головете на „маесто“ Гетов са вкарани именно за Спартак (Плевен) – 109. Майсторът на преки свободни удари Пламен Гетов игра за плевенския клуб между 1979 и 1988 г., както и в края на своята кариера – между 1995 и 1998 г.

На 15-то място в ранглистата на голмайсторите в елитната българска дивизия със 141 гола се нарежда един по-малко известен на плевенските фенове играч – Никола Йорданов. Русенецът започва своята активна кариера именно в Спартак през далечната 1958 година, като в Плевен остава само един сезон, като вкарва 9 гола със „синьо-белия“ екип. През годината когато Йорданов се състезава за Спартак клубът стига до най-големия си успех в „А“ група – трето място и бронзови медали.

Третият футболист в престижната ранглиста е все още активен играч. Това е Мартин Камбуров, който в момента играе за тима на Локомотив (Пловдив). Той на 16-ото място във вечната листа на голмайсторите в „А“ група с актив от 135 гола.

 

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...