Акценти
Начало / Последни новини / Иво Илиев тренира под ръководството на легендата Армен Назарян

Иво Илиев тренира под ръководството на легендата Армен Назарян

Световната легенда на борбата класически стил Армен Назарян /двукратен олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион/ провежда подготовката на юношата от плевенския СКБ Изобор – Иво Илиев /категория 60 кг/. Назарян, който е старши треньор на българския национален тим по класическа борба е на лагер в Белмекен всички свои избраници. Сред тях е и Илиев, чийто личен треньор в плевенския клуб е Петър Антов. Иво е сред 52-ата национали /мъже и жени/ в трите стила. Подготовката е за новия сезон, който стартира на 24 януари в Сливен със схватките от държавното лично първенство. Две седмици по-рано обаче, Иво ще излезе на тепиха в Бургас за първенството на юношите.

В края на март тази година плевенския борец направи знаменит дебют при мъжете, печелейки бронзов медал в 56-ия международен турнир „Дан Колов – Никола Петров“, който се проведе в столичната зала „Асикс Арена“. След края на състезанието легендата на родната борба Валентин Йорданов поздрави топло младия борец и треньора му в СКБ Изобор – Петър Антов. Оттогава Илиев попадна в полезрението на Армен Назарян.

В отбора на класиците, който тренира на Белмекен отсъства единствено еврошампионът от 2017 г. Тарек Абделслам заради травма. Но пък в тима са сребърният медалист от Мондиала Кирил Милов и бронзовият медалист Айк Мнацаканян, както и петият от Олимпиадата Рио 2016 Николай Байряков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...