Начало / Култура / Люси Дяковска, Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова” с концерт от коледна класика

Люси Дяковска, Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова” с концерт от коледна класика

Коледна класика от цял свят ще прозвучи в Плевен с аранжиментите на Румен Бояджиев–син, Константин Добройков и Георги Милтиядов, написани специално за Люси Дяковска, която ще е звездата в коледният концерт „Аве Мария”, организиран Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина – Св. Елисавета”. За единадесета поредна година Медицинският център дарява на плевенчани концерт в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Освен специалното участие на Люси Дяковска, на сцената ще излязат Плевенска филхармония с диригент Димитър Косев и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Концертът ще се проведе на 21 декември, от 19.00 часа в Читалище „Съгласие 1869”, Плевен.

В традиционните Коледни концерти на МЦ КИРМ Плевен винаги участват звездни солисти, които заедно с домакините –  Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”, ги превръщат значими за града културни събития. Досега солисти са били Васил Петров, Милица Гладнишка, Марк Фаулър и Станислава Момекова от Държавна Опера Пловдив, Добромир Момеков – Държавна Опера Русе, Еделина Кънева и Марио Николов от Музикален театър „Стефан Македонски”, София и др.

С предстоящия Коледен концерт, Люси Дяковска поставя началото на своето турне с Коледни класики от цял свят. За концерта са поканени съмишленици и приятели на центъра,  пациенти,  общественици,  хабилитирани преподаватели и медицински специалисти.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...