Акценти
Начало / Крими / Задържаха двама непосредствено след кражба

Задържаха двама непосредствено след кражба

Полицаи от Кнежа са задържали двама местни жители непосредствено след извършена от тях кражба. На 3 март в 10.00 часа в РУП Кнежа е получен сигнал за кражба на метална стълба от производствено хале в леярна към фирма в местността „Върбишки дол”. Престъплението е извършено за времето от 8.00 часа на 2 март до 10.00 часа на 3 март.

При огледа служителите на реда са установили, че в помещението е проникнато след като е счупен прозорец. Организирани са оперативни действия и са установени извършителите – единият е 34-годишен мъж с 16 заявителски материала за кражби, един за грабеж и един за неправомерен добив от горски фонд, както и с три присъди за кражби и една за неправомерен добив от горски фонд. Негов съучастник е 21-годишен с криминални прояви за кражби и управление на моторно превозно средство в срока на административно наказание без свидетество за управление и с една присъда за шофиране без книжка. И двамата са задържани за 24 часа.

Металната стълба е намерена в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в град Кнежа. Предадена е с протокол за доброволно предаване и се намира на съхранение в РУП Кнежа.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...