Начало / Култура / Ученици и студенти сред зрителите на филма „Плевен: Краят на войната“

Ученици и студенти сред зрителите на филма „Плевен: Краят на войната“

В рамките на Европейската нощ на учените ученици от ПГ „Алеко Константинов“, ДФСГ „Интелект“ и студенти от Медицинския колеж към Медицински университет – Плевен, посетиха прожекцията на филма „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа“.

Лентата беше представена в Панорама „Плевенска епопея 1877г.“ Регионален военноисторически музей – Плевен е партньор на Медицински университет – Плевен в тазгодишното издание на Нощта на учените и беше домакин на една от изявите, съпътстващи европейското събитие.

 Филмът е съвместен проект на Община Плевен и „Файв Стар Медиа Груп”, посветена е на легендарната обсада на Плевен по време на последната Руско-турска война 1877-1878 г. и е създадена по повод 140-годишнината от Освобождението на града ни. Филмът спечели наградата в категория „История и култура”, подкатегория „Документален филм” в ХІV Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа”`2018 – Велико Търново.

Прожекцията премина при огромен интерес. Средношколците и студентите изгледаха документалния филм, който популяризира Плевенскта епопея и епичните сражения, които влизат в историята като едни от най-значимите в европейската история от 19-и век.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...