Акценти
Начало / Политика / Земеделците отиват обединени на изборите догодина

Земеделците отиват обединени на изборите догодина

На 8 ноември в София  земеделските организации в страната ще подпишат споразумение за обединение. Това обяви днес инж. Милчо Илиев, който е председател на областната организация на БЗНС – Плевен.  На предстоящите избори земеделците няма да бъдат разединени, а обединени, уточни той.

Малко по-късно независимият депутат Венцислав Върбанов обясни, че краткосрочната програма пред всички земеделски организации в страната е да се явят заедно на изборите за Парламент догодина, дори и да не се стигне до подписване на споразумение  на 8 ноември, когато ЗНС ще проведе конгреса си.  А дългосрочната програма е земеделците  да се обединят в общи структури и да водят общ политически и организационен живот.

Ще припомни, че ЗНС и НДСВ вече подписаха меморандум, които може да прерасне в коалиция за предстоящите избори. Според Милчо Илиев идеята е по-малките политически партии да се обединят около един център и така да се явят заедно на предстоящите парламентарни избори.

Днес земеделци от Плевен отбелязаха 65-ата годишнина от гибелта на водача на обединенита опозиция Никола Петков, който е обесен на 23 септември 1947 г. Всяка  година на тази дата отдаваме почит към Никола  Петков, който е не само водач на обединената опозиция, а и на всички демократично мислещи хора, подчерта Милчо Илиев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...