Акценти
Начало / Крими / Плевенските полицаи задържаха 22-годишен рецидивист след преследване и стрелба

Плевенските полицаи задържаха 22-годишен рецидивист след преследване и стрелба

На 21 септември криминалисти извършват проверка в частен дом на улица «Панайот Хитов» в Плевен. При проверката засичат издирван за серия улични грабежи в града. Полицаите призовават мъжът да стои на място, но той побягва. „Стой, ще стрелям”, предупреждават полицаите, но мъжът на се подчинява. При преследването служителите на реда произвеждат четири изстрела със стоп патрони. Нарушителят успява да избяга и да се укрие. По данни от полицията се е укривал в индустриалната зона на града. Междувременно беглецът е потърсил лекарска помощ в спешен център, където е постъпил с повърхностни рани в областта на ръката и гърба, съобщиха още от полицията в Плевен. В резултата на организирани заградителни мероприятия той е заловен. Разследването го уличава като извършител на множество нападения в града.

Първата жалба е от 8 август за разбит прзорец на тераса на апартамент на плевенската улица «Люляк» и  откраднат плазмен телевизор „LG“ – 20 инча. На 23 август около 14 часа на улица «Неофит Рилски» е нападнал 65-годишна плевенчанка и е издърпал златен ланец «Клеопатра» с тегло 150 грама. На 28 август около 15:30 часа на площадката до бл. 8 в квартал «Сторгозия» е нападнал 33-годишна и е издърпал златен ланец с тегло около 30 грама. На 12 септември около 16:35 часа до блок «Крали Марко» е нападнал 38-годишна и е заграбил два златни синджира на стойност около 300 лева. На 18 септември 47-годишна се е оплакала в полицията, че около 19 часа на улица «Лъчезарна» е пресрещната от мъж, който е издърпал от врата й два златни ланци – единият с тегло около 3 грама с плочка на „Дева Мария“, а другият около 5 грама с кръст. На 21 септември около 10 часа е направен опит за уличнен грабеж на 30-годишна плевенчанка. Мъж се опитал да й отнеме златен ланец с тегло 30 грама в магазин за бебешки стоки в Плевен на улица «Хан Крум». Прецизната оперативна работа е довела криминалистите до извършителя – той е плевенчанин, с 6 заявителски материала за кражби и грабежи, три криминалистически регистрации и една присъда. Задържан е за 24 часа, а в последствие за 72 с прокурорско разпореждане. Вещите, обект на престъпленията, не са намерени до момента и по данни на извършителя са били продадени в различни заложни къщи в Плевен. Работата по документиране на престъпното деяние продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...