Акценти
Начало / Общество / Зелени площи и детска площадка върху покрива на общински гаражи

Зелени площи и детска площадка върху покрива на общински гаражи

Ново зелено пространство за отдих и игра на децата изгражда Община Плевен на ул. „Сан Стефано”, върху покрива на подземните общински гаражи.

От известно време там кипи усилен труд, в резултат на който на мястото на бетона и овехтялата изолация ще бъде  обособена площадка за деца от 3 до 12 год., зелени площи и търговска част, където ще бъдат преместени съществуващите на тролейбусната спирак 8  павилиона, научихме от Общината след запитване на репортер на infopleven.

Ремонтните дейности са състоят в премахване на компрометираните настилки, заедно със съществуващата циментова замазка , демонтаж на цялата инсталация, свързана с отводняването на покрива, и изграждане на нова. След изпълнение на демонтажните работи се полага армирана циментова замазка, а в определени зони и водонепропусклив бетон. Сега хидроизолационната мембрана се покрива с противокоренова хидроизолационна мембрана и дренажен композит. Върху него се полагат бетонови плочи и се оформят местата за зелените площи.

Детската площадка е с площ 436 кв.м, която ще бъде изпълнена с ударопоглъщаща настилка. На площадката се предвижда да се постави комбинирано детско съоръжение, а на отделни площадки ще се монтират люлки за деца от 3 до 12 г. и до 3 години, казаха още от Общината. В района на детските съоръжения ще се поставят  перголи , пейки и кошчета за отпадъци. Детската площадка се отделя от търговската площ с ограда с височина 1 м, а към ул. „Вардар” оградата е с височина 2 м  с цел избягване на злополуки, уточниха още от администрацията.

В търговската зона ще се поставят съществуващите павилиони и ще се оформят кътове за сядане с пейки и кошчета за отпадъци.

Прилежащата тротоарна настилка около обекта включително и стълбищата, водещи към ул. „Вардар”, ще бъдат основно ремонтирани.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...