Акценти
Начало / Образование / За трета година СОУ „Иван Вазов” ще връчи Годишните си награди

За трета година СОУ „Иван Вазов” ще връчи Годишните си награди

СОУ "Иван Вазов"

Тържествената церемония за връчване на станалите вече традиция Годишни награди на СОУ „Иван Вазов” в Плевен ще бъдат връчени на 13 май. В двора на училището от 21 часа ще започне ритуалът по награждаването на отличените ученици, информират от училището. Организатори на събитието са редакционният екип на училищния вестник „В@з Буки Веди” и ученици от  11 л клас.

Преди това, в 19.30 часа на футболното игрище в двора на училището ще се изиграе ежегодният мач абитуриенти-учители, който се превърна в своеобразен ритуал при изпращането на дванадесетокласниците. Традицията води началото си от 1993 год., но два от двубоите не са се състояли и тазгодишният ще бъде юбилеен-двадесети. На терена ще се изправи отборът на випуск 2013/2014, който ще премери сили с тима на учители и приятели. Дванадесетокласниците, които ще участват във футболната среща, ще бъдат избрани от Станимир Кирилов, преподавател по физическо възпитание в училището, и Димитър Димитров, ученик от 12а клас. За целта ще се проведе специален мач-селекция на 10 май от 12:30 часа.

 СОУ „Иван Вазов“ е единственото училище, в което се провежда подобно събитие,  казва Димитър Митев, директорът на учебното заведение. ”Това се прави с цел да стане шоу, да покажем, че не само можем да учим, но можем и по различен начин да правим нещата… и то както трябва!“, допълва той. Директорът по традиция ще се включи във футболния двубой и с усмивка се закани, че ще се опитат да покажат на младежите, че още има какво да учат.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...