Акценти
Начало / Култура / За първи път градът ни е домакин на национална олимпиада по география

За първи път градът ни е домакин на национална олимпиада по география

Осмата национална олимпиада по география  започва днес в Плевен. Градът ни за първи път е домакин на това национално състезание. В продължение на два дни 41 ученика от цялата страна, победители в регионалните състезания, ще покажат знания в областта на географията. Те ще се състезават в две възрастови групи – младша , включваща ученици до 7-ми клас, и старша – за ученици до 12 клас. В младшата възраст до националния кръг са достигнали седем ученика. Плевенски представители има само в старшата възраст – един ученик от СОУ „Анастасия Димитрова” и един от МГ „Гео Милев”, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Тази вечер от 17 часа в зала „Катя Попова”  е официалното откриване на националното състезание. В събота и неделя участниците ще трябва да преминат през три етапа, за да бъдат отличени победителите. Първият етап е решаване на тест, вторият е събеседване с журито и третият етап е практически.

Домакин на олимпиадата по география е СОУ „Иван Вазов”, а награждаването на победителите ще е в неделя в зала „Плевен” на Областна администрация.

Организатори на националната олимпиада са Министерството на образованието, младежта и науката и  Регионалният инспекторат по образованието в Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...