Акценти
Начало / Култура / За голямо европейско турне се подготвят Тримата славянски тенори

За голямо европейско турне се подготвят Тримата славянски тенори

В началото на ноември Тримата славянски тенори – Любомир Дяковски, Константин Янков и Григорий Палишчук – солист на операта в Минск, заминават на турне в Швейцария, Австрия, Германия, Люксембург, Словакия и Чехия. Над 60 концерта ще изнесат тримата, като най-много – 15, ще са в Швейцария, каза за infopleven Любомир Дяковски.

Преди броени дни тримата се върнаха от пореден успешен концерт в Австрия.Там техните участия вече са традиционни, а тази година изнесоха своя 51-ви концерт. Пред австрийската публика Дяковски, Янков и Палишчук са представили италиански канцонети, испански песни и руски романси, подпури от популярни оперети. За първи път изпълнили под нова редакция Химна на нациите, написан от Джузепе Верди по повод световното изложение в Лондон през 1862 г.

Дяковски сподели, че има идея да го представят и пред плевенска публика догодина по време на концерта, който по традиция подаряват на плевенчани в навечерието на 24 май.

Друга идея на Любомир Дяковски е свързана с Трети март.”Бихме искали да изнесем концерт от руска класическа музика в голямата зала на Плевенската панорама. Това е само идея, но се надявам да можем да я реализираме”, добави Дяковски, който през ноември ще чества 40 години сценична дейност.

На снимката: Тримата славянски тенори по време на тазгодишния им концерт в Драматичния театър по повод 24 май

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...