Акценти
Начало / Крими / При задържане криминално проявен нападна с ритници полицаи

При задържане криминално проявен нападна с ритници полицаи

За 24 часа е задържан криминално проявен, който нападнал полицаи, докато го задържат, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Плевен. На 5 октомври пред заведение в село Телиш избухва скандал, при който един от участниците грабва метална тръба и започва да нанася удари по паркиран наблизо автомобил. В 20:55 часа е постъпило обаждане в полицията в Червен бряг за съдействие за предотвратяване на скандала. На място незабавно е изпратен полицейски патрул, който е установил, че пред заведение в селото 40-годишен с метална тръба нанася удари по паркирана кола на плевенчанин. Преди това бил избухнал скандал между местния жител и 41-годишния собственика на автомобила.

Пристагналите за проверка полицаи поискали личната карта на нападателя, но той не представил такава и не изпълнил разпореждането им да се качи в служебния автомобил за изясняване на случая. При опита да му бъдат поставени белезници, той оказал съпротива и започнал с крака да рита полицаите. В суматохата с леки наранявания и охлузни рани са получили двама служители от Районното управление в Червен бряг. Все пак полицаите успели да задържат нарушителя. Проверката установила, че той има крегистрации за кражба, за обсебване, за унищожаване и повреждане на имущество, осъждан е за обида. Мъжът е доведен в РУП – Червен бряг и е задържан за срок от 24 часа.  Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са намерени и иззети дългата метър метална тръба  и нож с дължина на острието 35 см., с които са повредени автомобила. Предстои да бъдат установени  щетите, нанесени на «Фолксваген»-а.  Днес продължава работата по документиране на деянието и изясняване на мотивите за извършването му. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал.1 и чл. 131, ал.1 от НК и работата продължава  разследващ полицай. Уведомен е прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...