Акценти
Начало / Общество / Засилват полицейското присъствие по пътищата заради трафика

Засилват полицейското присъствие по пътищата заради трафика

Превантивни мерки и засилено полицейско присъствие за ограничаване предпоставките за пътни инциденти въведоха от полицията в Плевенско. Това се прави заради Великденските празници, Гергьовден и свързаните с тях почивни дни.

По традиция се очаква значително увеличение на интензивността на движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, образуване на колони във върховите часове на отпътуване и прибиране на хората към столицата и областните центрове и нарастване на риска от тежки пътно-транспортни произшествия. От полицията са категорични, че са наложителни превантивни мерки за ограничаване предпоставките за пътни злополуки. Ще се респектират грубите нарушители, от движение ще се изваждат неправоспособни и употребили алкохол водачи, ще бъдат въведени и мерки за регулиране на движението с цел осигуряване на по-добра пропускателна способност и недопускане на задръствания.
Активно полицейско присъствие, регулиране и контрол на движението по време на най-висока интензивност на движението ще има на 1 май – от 8.00 до 18.00 часа и на 6 май от 10.30 до 23.00 часа.

Служителите на “Пътна полиция” ще предприемат действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране движението и паркирането в подходите и  районите на масово посещавани църковни  храмове.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...