Акценти
Начало / Общество / Заради голям пожар край Телиш е спрян бързият влак София-Варна

Заради голям пожар край Телиш е спрян бързият влак София-Варна

Голям пожар между Червен бряг и Плевен е спрял днес след обяд бързият влак от София за Варна, който минава през Горна Оряховица. По информация от пресслужбата на БДЖ влакът е спрял на гара Червен бряг в 15,35 часа. Това е направено заради съображения за сигурност. Пожарът вилнее в сухи треви и изоставени лозя между селата Телиш и Девенци. Към 16,30 часа е потушен огънят около язовир Телиш, но все още продължава гасенето в землището на село Девенци.

Все още към този момент няма информация пожарът да е напълно потушен и влакът да е потеглил към Варна, съобщават от бряг news.

От пресцентъра на МВР – Плевен научихме, че  в 14.01 часа в служба „Пожарна безопасност“ – Плевен е постъпил сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Телиш. На място са изпратени двама пожарникари с един специализиран автомобил. На място е установено, че горят 100 дка сухи треви и храсти и нива с ожъната царевица. В гасенето на пожара са се включили двама полицаи от Транспортна полиция, петима служители на БДЖ и гасачески групи от Телиш.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...