Начало / Култура / Започна подаването на документи за прием след 7-ми клас

Започна подаването на документи за прием след 7-ми клас

От 15 до 20 юни учениците, които желаят да кандидатстват в гимназии с прием след 7-ми клас могат да подават заявления в определените за това бази. В Плевен документи се приемат в учебна база „Орион”, която се намира на ул. „Сан Стефано”.

Във всички бази в региона документи ще се приемат от 8 до 18 часа без прекъсване, включително в събота и неделя. От Регионалния инспекторат на образованието увериха, че ако има чакащи, документи ще се приемат и след 18 часа.

В базата в Плевен работят пет комисии, като една от тях е само за ученици, завършили седми клас в училища в областта.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление по образец, което се получава на място от комисиите, удостоверение за завършен 7-ми клас, служебна бележка с оценките от положените изпити и медицинско свидетелство за учениците, кандидатстващи за професионални гимназии.

При подаване на документите от комисията ще попълват кода на специалностите, посочени от кандидата. Важно е да се знае, че в заявлението специалностите се подреждат по реда на желанието, като няма ограничения в броя на желанията.

До 10 часа днес в база „Орион” в Плевен заявления бяха подали десетина седмокласници. От комисиите очакват по-голям наплив от утре не само заради почивните дни, а защото днес масово се получават удостоверенията за завършен 7-ми клас.

Бази за прием на заявления за кандидатстване след седми клас има във всяка община на област Плевен. Те са: община Белене документи ще се приемат в ПГ по ядрена енергетика; община Никопол – СОУ „Христо Ботев”; община Левски – ОУ „Максим Горки”; община Пордим – СОУ „Св.св. Кирил и Методий”; община Гулянци – СОУ „Христо Смирненски”;  община Долна Митрополия – СОУ „Евлоги Георгиев” в Тръстеник;  община Долни Дъбник –  СОУ „Христо Ботев”; община Кнежа – ПГ по механоелектротехника „Христо Смирненски”;  община Искър – СОУ „Христо Смирненски”; община Червен бряг – ПГ по механоелектротехника „Девети май”.

Резултатите от първото класиране ще са ясни най-късно до 26 юни.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...