Акценти
Начало / Общество / Започна косенето около детските площадки

Започна косенето около детските площадки

детски площадки_ремонт

От днес с приоритет започна косенето на тревните площи около  детските площадки, информират от Община Плевен. Те са общо 63, като косенето е започнало от зелените площи на детските площадки в участъка кв. „Мара Денчева” – ул. „Антим I” и в жк „Сторгозия”. До края на утрешния ден ще бъдат обхванати площите на всички останали площадки за игра и отдих.

Поддържането на зелените площи на територията на общината през тази година се бави заради подадена жалба на етап тръжна документация на стартираната  още на 6 декември 2013 год. процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка на зелените площи, храстова и дървесна растително на територията на община Плевен. Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в полза на местната администрация, но жалбата беше отнесена до Върховния административен съд, откъдето се очаква окончателно решение, уточняват от общинската администрация..

С промените в Закона за обществени поръчки, влизащи в сила от 1 юли т.г., Община Плевен има право да възложи тази дейност само на дружество или държавно предприятие, което да е изцяло държавна и/или общинска собственост. 

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...