Акценти
Начало / Спорт / Плевенчани събират средства за изграждане на първото стационарно игрище за боче в страната

Плевенчани събират средства за изграждане на първото стационарно игрище за боче в страната

кайлъка

На 19 и 20 юни 2014 год., в парк Кайлъка ще се проведе традиционният Национален турнир по боче на Спешъл Олимпикс – България. В състезанието ще вземат участие деца и младежи, с ментални и физически увреждания от цялата страна.  По време на турнира всеки, които иска да подкрепи изгрждането на първото в страната стационарно игрище за боче, може да го направи. Домакин на събитието е Сдружение „Плевенски обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”, а съорганизатори са Помощно училище „П.Р.Славейков” – Плевен и БАЛИЗ – Плевен.

Идеята за изграждането на стационарно игрище за боче събра най-голяма подкрепа от страна на публиката в националната кампания „Място в сърцето“. Проектът за изграждане на боче-игрище ще даде възможност за успешното провеждане на националните турнири на Спешъл Олимпикс по боче, на които град Плевен е домакин от 2005 година, както и спортни събития и състезания с деца и младежи от града. Освен изграждането на боче-корт, проектът предвижда поставяне на пейки за зрители и съдийски места.

Ако искате да подкрепите това  „място в сърцето“ на плевенчани, можете да го направите и на сайта на кампанията чрез смс на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS MYASTO, чрез онлайн дарение или чрез банков превод. Напомняме ви, че събраните средства от DMS кампанията се разпределят пропорционално между всички обекти, участващи в кампанията.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...