Акценти
Начало / Образование / Две работи анулирани заради опит за преписване на днешните зрелостни изпити

Две работи анулирани заради опит за преписване на днешните зрелостни изпити

Албена Тотева

На втория държавен зрелостен изпит са хванати двама преписвачи и работите им са анулирани,научихме от Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен. Извън  тези два инцидента изпитният ден е преминал спокойно, уточни Тотева.

128 младежи не са се явили на втората матура  по избираем предмет, така от допуснатите 2295 зрелостници, изпит са държали  2167.  Най-голям е броят на пропусналите изпита по география – от заявили участие 739, са се явили 666, а изпита по биология и здравно образование  са пропуснали 44 зрелостници и днес изпит са държали  818, а не 862-ма зрелостници. По английски език  не се е явил само един и общо броят е  328, по история от 82 заявили са се явили на изпит 79, по философски цикъл от 74 – 67. По останалите предмети няма промяна в броя на заявилите желание и явилите се днес на матура. Така по математика държавен зрелостен изпит положиха 137, химия и опазване на околната среда – 11, руски език – 16, немски език – 16, френски език – 5, италиански език – 5, испански език – 10.

Вторият изпит по математика от външното оценяване при седмокласниците също е преминал спокойно. От всичките 2219 седмокласници са се явили 2111.

Резултатите от матурите при дванадесетокласниците ще станат ясни до 9 юни. Завършващите седмокласници ще имат резултат от днешния изпит до  до 4 юни.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...