Акценти
Начало / Общество / Започна залесяване в община Никопол

Започна залесяване в община Никопол

Община Никопол започна изпълнението на дейностите по проект “Залесяване и поддържане на неземеделски земи в община Никопол”. Изпълнителят “ВАД” ООД-Стара Загора беше избран след проведена тръжна процедура, открита с Решение №49/13.02.2012 на кмета на Община Никопол.

Изпълнителят прие да извърши дейности по почвоподготовка, предвидена в технологичния план за залесяване на всеки обект, закупуване на посадъчен материал, транспортиране и съхранение на необходимите фиданки, както и залесяване на фиданките. Освен това, изпълнителят ще трябва да поддържа младите дръвчета в рамките на 5 години след тяхното залесяване.

Имотите, обект на проекта, имат обща площ 323,775 дка и попадат в землищата на Никопол и селата Въбел и Лозица, а стойността на подписания договор възлиза на 287 295,76 лв. с ДДС.

Договорът е във връзка с изпълнението на проект за залесяване и поддържане на неземеделски земи в крайдунавската община, мярка 223 “Първоначално залесяване на неземеделски земи” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., подкрепена от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...