Акценти
Начало / Крими / Заловиха мъж, ограбвал жени през деня

Заловиха мъж, ограбвал жени през деня

Плевенските криминалисти задържаха извършителя на четири грабежа над жени в града, съобщиха от пресцентъра на МВР в Плевен. Оперативната работа е започнала още през месец март, веднага след подадена жалба от 54-годишна плевенчанка. До края на месец май жертвите стават общо четири. Нападателят действал денем, като доближавал в  пълно мълчание жени, които се движат сами. Грабежите извършвал в жилищни входове.

Първата жертва обяснила, че на 30 март около 15 часа в асансьора на жилищен блок тя е била нападната от непознат. Мъжът издърпал със сила 6-грамовата й златна брошка, с форма на сърце. Същият начин е използван от грабителя и при другите три престъпления.

На 16 май около 16:50 часа на кръстовището на улиците „Москва“ и „Браила“ е ограбил 26-годишна. Със сила и ловкост той е издърпал 10-грамов златен ланец. На 22 май около 13:30 часа на стълбищна площадка е пресрещнал 63-годишна. Издърпал е три златни медальона  и успял да избяга  с ограбените около 25 грама злато. На 28 май около 19 часа в асансьорната кабина на жилищния блок, в който живее, е нападната и 50-годишна, от която е отнет 16-грамов златен ланец с камък „Сваровски“. Криминалистите започват прецизна работа, подпомогнати от подробното описание на извършителя от потърпевшите. Извършителят е заловен – това е  35-годишен от Плевен. Задържаният е направил самопризнание и обяснил подробно как е извършвал грабежите. Проверка изяснила, че извършителят  няма криминално досие. Откраднатите златните предмети той продавал в Плевен в различни магазини за търговия със златна и сребърна бижутерия. Задържан е за 24 часа. Материалите са докладвани на прокурор. Образувано е досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...