Акценти
Начало / Общество / Детските площадки с камери за наблюдение или договор за стопанисване

Детските площадки с камери за наблюдение или договор за стопанисване

Две свои идеи за опазване на общинското имущество и за залавяне на вандалите, които безотговорно го рушат представи пред журналисти кметът проф. Димитър Стойков. Едната от тях е да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение на новопостроените детски и спортни площадки. Другата е да се подпишат договори за сътрудничество или взаимодействие с живеещите в съседство със съответните обекти, за да поемат опазването на съоръженията.

Обмислянето на тези крайни мерки за опазване на общинското имущество е предизвикано от вандалското посегателство върху току-що завършени или все още строящи се детски и спортни площадки. „Изключително съм притеснен от това, което се случва на детската площадка на улица „Карлово” – още не е предаден обектът, още не е свалена охраната, а се чупят пейките и детските съоръжения, крадат се или се надраскват информационните табелите. Още не сме довършили обекта, а той вече е разсипан, правен е дори опит да бъде бита и охраната”, обяви  кметът. В момента се прави оценка колко ще струва монтирането на видеокамери на новите площадки.

Детският атракцион на ул. „Карлово” е част от проекта „Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен”, който трябва да приключи до 15 юли т.г. Стойността му е за над 7 млн. лева и той включва още  реконструкция на улиците „Хемус”, „Гренадерска” и „Георги Кочев”. По проекта беше изградена велоалеята и шест нови детски площадки.

Изпълнението на този проект беше инспектиран в края на миналата седмица от министъра по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев и от представителя на ЕК Роланд Мендметс. Г-н Мендметс е изразил одобрение за изпълнението на велоалеята, със забележката обаче за липсата на озеленяване по нея, както и за нуждата от парапет към коритото на реката, за да бъдат избегнати нежелани инциденти с велосипедисти. Общата му оценка за обекта е, че толкова хубава велоалея досега в страната и видял единствено в Габрово. Забележка по отношение на озеленяването е направена и за другия посетен обект – спортната площадка до блок 92 в жк „Сторгозия”. При проверката на ремонта на ул. „Гренадерска” основната забележка е била по поставянето на асфалта на двете кръстовища. Министър Дончев и Роланд Мендметс са останали доволни и от Областния информационен център – Плевен – както от мястото, където е разположен, така и от компетентността на екипа, който работи в него. Министър Дончев дори е обещал да дойде за откриването на Центъра.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Да не се чуди кмета, ами да дойде на площадката в неделя и да види кой я чупи. Хулиганчета по на 13-15 години се катерят по съоръженията, а за да е по-интересно се качват по четирима. Има много начини да се въведе ред, но на никой не му стиска да се разправя с поколението на демокрацията.