Начало / Крими / Задържаха рецидивист под стража

Задържаха рецидивист под стража

34-годишен мъж от Гостиля, осъждан и с множество заявителски материали, е с мярка за неотклонение “задържане под стража” заради извършен от него грабеж, съобщават от полицията.

На 15 ноември в районното управление на МВР в Долни Дъбник е постъпил сигнал, че между 8.00 и 8.30 часа в село Староселци непознат мъж е влязъл през прозорец в частен дом. След заплахи и с физическа сила отнел от 15-годишна девойка 30 лева и два чифта златни дамски обеци.

Установено е, че 34-годишният е криминално проявен стар познайник на органите на реда – има 15 заявителски материала за кражби на територията на София и Кнежа, 5 – за грабежи на територията на София. Осъждан е на пробация от Районен съд Плевен.  На 15 ноември му е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен в ареста на Областна служба Изпълнение на наказанията Плевен.

Служители на РУП Долни Дъбник продължават работата за доказване на съпричастността на 34-годишния и към други престъпления, извършени на територията на Плевенска област.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...