Акценти
Начало / Общество / Панихида за загиналите по пътищата отслужиха в църквата „Св. Николай”

Панихида за загиналите по пътищата отслужиха в църквата „Св. Николай”

Полицаи и служители от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, представители на институции и неправителствени организации дойдоха днес в църквата „Св. Николай” в Плевен, където беше отслужена панихида по повод Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който отбелязваме на 18 ноември.

Да почетат паметта на загиналите по пътищата дойдоха кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, зам.-областните управители – арх. Бойко Балтаков и Тошко Гетов, комисар Красимир Димитров – заместник директор на ОД на МВР – Плевен, председателят на Общинския съвет – Дарин Ангелов.

Идеята на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия е да се напомни още веднъж, че толерантното поведение на пътя, спазването на ограниченията на скоростта, ползването на предпазни колани са гаранция за намаляване на безсмислените нещастия по пътищата.

В Плевен на 18 ноември от 11часа ще се проведе шествие в подкрепа на Националния протест срещу неспазващите правилата за движение. Шествието ще започне от централната гара, ще продължи по булевард „Данаил Попов“ и улица „Димитър Константинов“ и ще завърши с полагане на цветя на пешеходната пътека пред Съдебната палата.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...