Начало / Здравеопазване / Заболеваемостта от грип в Плевен спада значително

Заболеваемостта от грип в Плевен спада значително

грип

За периода от 30 март до 5 април в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 22 заболявания, срещу 26 за предходната седмица. Това съобщават от местната Инспекция. От групата на чревните инфекции са регистрирани 6 случая, срещу 4 за предходния период. По нозологични единици и населени места те се разпределят между 4 ротавирусни ентероколита – по един в Плевен, Мечка, Николаево и Червен бряг и 2 ентероколита – по един в Плевен и Обнова.

От групата на капковите инфекции са регистрирани 15 случая, срещу 20 за предходната седмица. Една менингококова болест е регистрирана в Плевен, една туберкулоза в Искър и 13 варицели – 11 в Плевен и по една в Тръстеник и Ясен.

От групата на трансмисивните инфекции e регистриран един случай на лаймска борелиоза в Плевен, като за предходната седмица няма регистрирани случаи.

Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода. за гр.Плевен е 98,95%00, срещу 160,07%00 за предходния период, като нивото й е в обичайни за сезона стойности.

За изминалата седмица през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 27 лица – 14 първични и 13 вторични, срещу 29 лица – 13 първични и 16 вторични, за предходния период.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...