Начало / Общество / Жълт код за утре, какво ще е времето през  новата седмица

Жълт код за утре, какво ще е времето през  новата седмица

В понеделник ще е облачно, но не се очакват валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 6 и 5 градуса над нулата, за Плевен максималната температура ще бъде около минус 2 градуса. Жълт код за ниски температури е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. В тези области минималните температури ще са между минус 15 и минус 19 градуса.

Във вторник – 24 януари, започват отново валежи. От юг ще завали първоначално дъжд, а в планините – сняг, като през нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Сутрешните температури във вторник ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а дневните между минус 3 и 6 градуса над нулата. Като отрицателни ще бъдат дневните температури в Северна и част от Западна България, а положителни в Южна и Източна България. За Плевен – максимална температура минус 4 градуса.

В сряда – 25 януари, валежите навсякъде ще са от сняг и ще продължат през целия ден, като по-интензивни се очаква да бъдат в Северна и Централна България.

В четвъртък – 26 януари, снеговалежите навсякъде ще спрат, ще се изясни и сутрешните температури ще бъдат между минус 10 и минус 6 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса.

В петък – 27 януари, съществена промяна във времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, с по-ниски сутрешни температури, особено в Северна и Централна България. На места там живакът в термометрите ще падне до минус 13 – минус 14 градуса. Максималните температури ще бъдат между минус 4 и 2 градуса над нулата. За София минималната температура ще бъде около минус 6 градуса, а максималната около минус 1 градус.

В събота и неделя се очакват минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса над нулата. Ще бъде и предимно слънчево.

Източник: БГНЕС

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...