Акценти
Начало / Последни новини / Бронзови медали за боркините на Изобор и Класик

Бронзови медали за боркините на Изобор и Класик

Пламена Пенева и Нурхаят Идрисова завоюваха бронзови медали от държавното лично първенство по борба за кадетки. Първата е състезателка на Изобор /Плевен/, а втората на Класик /Белене/. Шампионата се проведе в Горна Оряховица, а на тепиха излязоха 68 боркини. Пенева достигна до третото място в категорията до 49 кг. Тя започна с победа в предварителния кръг, която я класира сред осемте борещи се за челните места. След това допусна загуба. Тя обаче не я отказа и плевенската състезателка спечели следващите си две схватки.

„Добро представяне за Пламена, въпреки че нямаше възможност да се подготви на сто процента за първенството. Има голям потенциал. Надявам се да го разкрие в следващото състезание през месец април. Очаквам да се бори на финал, а защо да не спечели и титлата“, коментира треньора на Изобор – Петър Антов.

Нурхаят Идрисова взе бронза при 65-килограмовите. Беленчанката сломи с туш Боряна Димитрова от Карнобат и Велислава Георгиева от Стражица. Отстъпи обаче по точки на Сийка Иванова. Последната стана шампионка и бе определена за най-резултатна състезателка на първенството. Класик завърши и с две пети места. В категорията до 60 кг Диана Асенова се наложи над Деница Калчева от Сливен. Не успя обаче да пребори бъдещата шампионка Рая Кьосева от Кюстендил и Станимира Танева от Нова Загора.

Пета позиция и Цветелина Цветанова, но първенството на момичетата. При 44-килограмовите тя се справи с Ангелина Палийска от Самоков. Допусна загуби от станалата в последствие шампионка Катерина Манчова от Кюстендил и Сонгюл Мехмед от Кърджали.

„Доволен съм от представянето на състезателките ни. На този етап Нурхаят не може да победи Сийка Иванова, но има потенциала за вицешампионка. Жребият обаче я размина със завършилата на второто място Никол Ангелова от Кюстендил. Класирането на Диана е нормално, тъй като не е тренирала една година, заради семейни причини. Иначе има потенциал да е по-напред. Цветелина не успя за свали килограми и трябваше да се бори в по-тежка категория. Като цяло първенството бе много силно. Конкуренцията жестока с доста подготвени състезатели“, анализира треньора на Класик – Момчил Ганчев.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...