Начало / Общество / Жегите създадоха нови опашки – пред уличните чешмички

Жегите създадоха нови опашки – пред уличните чешмички

Високите температури в Плевен станаха причина за образуването на нови опашки – тези пред уличните чешмички. Малки и големи търсиха живителната им прохлада още преди термометрите да отчетат максималните температури за днешния 29 юли. В 15 часа бяха отчетени 35 градуса, научихме от Грета Георгиева, дежурен синоптик в НИМХ – клон Плевен. Дори и да се повиши с още градус-два максималната температура, тя пак ще остане под рекордът за този ден – 39.3 градуса, измерени през 1945 г., уточни Георгиева.

Макар и без температурен рекорд, днес в Плевен преминаването през площада в обедните часове си е истинско изпитание. Възрастен мъж беше намерил най-рационалния начин да се спаси от парещите лъчи – разпънат чадър, пък бил той дори и черен. Което основателно повдига въпроса за необходимостта от оформяне на зелен коридор от дървета, който да не прави преминаването на площада в големите жеги чак такова изпитание.

От Общината вече са изнесли машина за безплатна вода. По думите на обслужващите я, за няколко часа вече са раздали над 30 л вода. И това при положение, че съвсем наблизо има улична чешма, коментираха те.

Жегите ще продължат и утре, е прогнозата на синоптиците. Дори се очаква температурите да са с още три-четири градуса по-високи и да гонят 39-40 градуса. Успокоителното е, че от сряда се очаква чувствително захлаждане и максималните температури да са в границите на нормалните за юли 30-31 градуса.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...