Акценти
Начало / Икономика / Цецка Цачева: Няма опасност Плевен да загуби средства през новия програмен период

Цецка Цачева: Няма опасност Плевен да загуби средства през новия програмен период

„Твърдението, че Плевен ще загуби милиони в следващия програмен период, издава непознаване на финансирането от Европейската комисия”, така народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева коментира изказване на Найден Зеленогорски, член на националното ръководство на партия „Движение България на гражданите”. По-рано днес той заяви, че има вероятност за загуба на милиони  от Оперативна програма „Региони в растеж”, тъй като Плевен не е включен в групата на Центровете за растеж.

Цецка Цачева беше категорична, че няма условие центровете да са само 6, а никога пък не е ставало дума Плевен или Видин да бъдат един от тези центрове. Депутатът от ГЕРБ обясни, че от България има списък от 64 града – общини, разделени в четири групи. Плевен е в първата група като община и център на област, в която за предходния финансов период не са били отделени достатъчно средства в сравнение с други такива райони.

„Аз не само очаквам, но вярвам, че в новия период на програмата 2020 Плевен ще получи достатъчно средства. Поддържам регулярни контакти както с министрите от бившия кабинет на премиера Бойко Борисов, така и със сегашни представители на изпълнителната власт. Мога да се позова и на становището на Томислав Дончев, който пряко се занимаваше с европейските средства. И той е категоричен, че няма опасност Плевен да загуби средства от новия финансов програмен период”, каза още Цецка Цачева.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...