Акценти
Начало / Култура / Епизоди от „Компания от герои” снимат в Плевен

Епизоди от „Компания от герои” снимат в Плевен

Плевен е поредният град, след Перник и София, който се включва в снимките за екранизирането на световноизвестната игра„Компания от герои”. За няколко часа Драматичният театър ще представлява операта в Щутгард, в която героите от филма са на представление. За снимките в Плевен е само Том Сайзмор, научихме от организаторите. За съжаление Вини Джоунс – другата звезда от филма, няма да се снима в Плевен.

„Компания от герои” проследява премеждията на група обикновени войници на фона на една от най-мрачните епохи от човешката история – опустошителната Втора световна война. Това обяснява и реквизита около сградата на театъра.

Във филма участва прочутия уелски актьор Вини Джоунс, известен с хитовете „Две димящи дула”, „Гепи” и „Да изчезнеш за 60 секунди”.

Другата звезда е  Том Сайзмор (на малката снимка), познат от „Спасяването на редник Райън“, „Блек Хоук“, „Червената планета“ и „Жега“.

В снимките в България участват също Юрген Прочнов, който сме виждали в лентите „Шифърът на Леонардо“ и „Английския пациент”, Димитри Дяченко от „Индиана Джоунс и „Кралството на кристалния череп“ и Ричард Самел от „Гадни копилета”.

Режисьор на филма е Дон Майкъл Пол, който работи за пореден път с продуцентите от БУФО.

На ключови места в екипа на американската продукция са български кинематографисти.

Оператор е Мартин Чичов, известен в музикалната и рекламната индустрия.

Иван Митов е първи асистент режисьор. В неговата филмография са един от най-успешните български филми – „Операция „Шменти капели“, и хитови продукции като „Expandables 2“, „The Way Back“.

Участват и млади наши актьори, доказали своя талант – Иво Аръков, нашумял напоследък с актьорското риалити „Стар Машин“, Петър Ладжев, номиниран за „Икар“ за изгряваща звезда, Атанас Сребрев – с ролите си в многобройни холивудски продукции.

Филмовата компания БУФО е заснела у нас повече от 80 игрални филма за девет години.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...